Ahad, 11 Mac 2012

Tongkat dan cincin (Segitiga Bermuda 2/13)

SEGITIGA BERMUDA: KOTA2 JIN, KOTA2 MAKHLUK2 LAIN, KAWASAN2 LAUTAN GANAS, PINTU2 GERBANG DIMENSI DAN PULAU2 TIDAK BERPENGHUNI?
[Part 2 of 13]


Marilah kita lihat pulau yang pertama dahulu yakni pulau penempatan jin.

Bertentangan dengan sifat jin, pulau yang dihuni oleh mereka ini amat dingin. Pulau ini menjadi dingin kerana bangsa jin di sini dengan ilmu mereka telah menaikkan tanah yang kaya dengan sebatian kaca, perak, tanah liat dan batu zamrud. Kemudian mereka mendatangkan hawa dingin yang dapat ditampung oleh bahan2 tanah pulau ini.

Cahaya pula tidak boleh berperangai seperti biasa di kawasan pulau ini. Disebabkan hal ini, daripada pandangan mata kasar, pulau ini sentiasa kelihatan berbalam-balam. Tiada tumbuh-tumbuhan yang hidup di pulau ini.

Jenis jin yang menduduki pulau ini adalah daripada jenis jin ifrit yang paling gagah perkasa.

Haaa... sekarang sampai kepada informasi yang sensitif sikit. Ia mengenai dengan tugas utama jin2 ifrit yang duduk di pulau ini. Harap2 tidak ada yang melenting marah pulak kerana sudah tentu saya tidak dapat menghadirkan bukti2 tentang hal ini. Saya hanya berkongsi maklumat yang saya dapat dan tidak boleh pula nak menyatakan sumbernya. Jadi terpulanglah pada anda untuk menilainya sendiri.

Di pulau ini tersimpan dua objek penting yang tidak ternilai harganya. Dua objek ini ialah tongkat Nabi Musa a.s. dan cincin Nabi Sulaiman a.s. Jin2 ifrit di sini menjaga dua objek ini dengan ketat sambil menantikan makhluk yang berhak datang mengambilnya.

Makhluk yang akan datang mengambilnya ialah tidak lain dan tidak bukan bernama Dabbatul-Ard. Ia adalah sejenis makhluk yang mempunyai campuran bulu2 panjang dan bulu2 pendek (bulu2 roma). Saiznya amat besar sehingga diceritakan semasa ia keluar daripada bumi nanti (di antara Bukit Safa dan Marwa), ia hanya dapat mengeluarkan separuh sahaja badannya dalam masa 3 hari dan akhirnya dapat mengeluarkan seluruh badannya dalam masa 9 hari.

Mula2 Dabbatul-Ard akan mengambil cincin Nabi Sulaiman a.s. dan memakai di jari tangan kanannya. Kemudian ia akan mengambil tongkat Nabi Musa a.s. dengan tangan kirinya. Setelah itu, di dalam perjalanannya daripada Segitiga Bermuda ini ke arah Mekah, dia akan berkata2 dengan semua manusia yang ditemuinya... “terlalu ramai manusia telah tidak yakin lagi dengan ayat2 Allah”.

Apabila sampai di Mekah, ia akan berhenti di antara Makam Ibrahim dan Hajarul Aswad. Ia kemudiannya akan memekik mengeluarkan suara yang amat kuat. Orang2 mukmin tidak akan takut atau gentar kerana mereka tahu Dabbatul-Ard ialah makhluk Allah yang sedang menjalankan perintahNya. Muka orang2 mukmin akan bersinar2 apabila disuakan cincin Nabi Sulaiman a.s. manakala muka orang2 kafir pula akan suram apabila ditunjalkan tongkat Nabi Musa a.s. kepada hidung2 mereka.

Sebagai renungan... berikut ialah terjemahan [Surah An-Naml – Ayat 82] “Dan apabila perkataan telah jatuh atas mereka ,kami akan mengeluarkan seekor binatang melata dari bumi yg akan mengatakan kepada mereka bahawa sesungguhnya manusia sudah tidak yakin kepada ayat-ayat kami”.

Begitulah, pintu gerbang dimensi kota di pulau ini ialah untuk dimasuki oleh Dabbatul-Ard yang akan datang mengambil tongkat Nabi Musa a.s. dan cincin Nabi Sulaiman a.s.


Wallahualam.

13 ulasan:

 1. Balasan
  1. Helwa..

   Sila ke sini untuk link ke semua post mengenai siri Segitiga Bermuda :
   http://re-matrix.blogspot.com/p/segitiga-bermuda.html

   Padam
  2. Terbaik lah.. walaupun terlambat bca tp sangat membantu saya...baru lah puas hati selama ni mmg minat menyingkap rahsia ini

   Padam
 2. assalamualaikum..

  info sikit..

  tongkat nabi sulaiman yang dimakan anai-anai..

  tongkat nabi musa a.s ..wallahua'lam

  BalasPadam
  Balasan
  1. Abu Dawud At-Tayalisi recorded from Abu Hurayrah, may Allah be pleased with him, that the Messenger of Allah said:
   The beast will emerge from the earth, and with it will be the staff of Musa and the ring of Sulayman, peace be upon them both. It will strike the nose of the disbelievers with the staff, and it will make the face of the believer bright with the ring, until when people gather to eat, they will be able to recognize the believers from the disbelievers.

   It also was recorded by Imam Ahmad in his Musnad, with the wording:
   It will strike the nose of the disbelievers with the ring, and will make the face of the believer bright with the staff, until when people gather for a meal, they will say to one another, O believer, or O disbeliever. [Also recorded By Ibnu Majah in his Sunan]

   Padam
 3. So..sbenarnya. .dorg ne la gergasi yg sorok kan tabut sakina tu slama ne ya,,,

  BalasPadam
 4. Tongkat Nabi Sulaiman AS habes reput dimakan anai2 ketiadaan lagi.
  Tongkat Nabi Musa AS itu asalnya tongkat pusaka dari seorang Nabi.
  Tongkat Mukjizat hadiah dari bapak mertuanya Nabi Syuib AS yg beri.
  Wafatnya Nabi Musa AS Tongkat Mukjizat pusaka hilang ramai yg cari.
  Ada satu lagi Tongkat Mukjizat milik Nabi Musa AS kehebatan sendiri.
  Jika dihentak kebumi membelah bumi terpancar mata-air suburkan bumi..

  BalasPadam
 5. Selain yg hilang Tongkat Mukjizat Nabi Musa AS pembelah laut banyak sakti,
  Serta Cincin Mukjizat King Solomon yg ghoib sarung dijari bisa kawal 99 isteri,
  Ada 2 Pusaka Mukjizat Nabi SAW utk Ahlulbaitnya terajui Akhirul Zaman nanti.
  Pedang Mukjizat Zulfakar Nabi ditangan Imam Ali telah hilang kini siapa miliki?
  Kitab Mukjizat Muqaddam Nabi ditangan Imam Hussein hilang kemana ia pergi?
  Kedua Pusaka Mukjizat Nabi jadi rebutan diAlam Wali takluki Akhir Zaman ini...

  BalasPadam
 6. truskan bro..........syabas....

  BalasPadam
 7. Besar mana cincin nabi sulaiman..klu dabbatul ard pakai..muat ke

  BalasPadam
 8. Erkk..yang pernah sy terbaca,yg kafir akan dicop dengan cincin Nabi Sulaiman a.s,seperti mana jin-jin derhaka dari zaman Nabi Sulaiman a.s dipenjara dalam botol,dicop dgn cincin pada penutupnya,dan dibuang ke laut..
  Manakala orang Mukmin akan diterangkan wajahnya dengan tongkat Nabi Musa a.s,seperti salah satu mukjizat Nabi Musa a.s iaitu tangannya yang mengeluarkan cahaya..wallahualam..

  BalasPadam
 9. Ada juga lagi satu versi yang saya baca,kafir dan Mukmin dibezakan dengan usapan Dabbatul Ard pada wajah mereka..yang Mukmin akan jadi cerah setelah diusap,yang kafir akan jadi suram dan hitam setelah diusap oleh Dabbatul Ard,yang katanya akan jumpa setiap insan di dalam dunia ini face to face and 1 by 1..wallahualam

  BalasPadam