Ahad, 4 November 2012

Datang & Pergi : Matahari [Part 3/5]

THEY COME AND GO.... a.k.a MEREKA DATANG DAN PERGI....
[Part 3 of 5]

Cuba fikirkan... kita al-insaan diperbuat daripada tanah. Maka planet bumi tempat kediaman kita pun diperbuat daripada tanah. Bagaimana pula dengan jin? Mereka diperbuat daripada apa? Lidah api? :D Ya, mungkin ada asasnya lintasan fikiran kita tu... maka tempat kediaman yang sesuai dengan mereka ialah tempat yang diperbuat daripada api. Matahari sesuaikah untuk diduduki jin? Kita fikirkanlah dan jawab dalam hati.

Walaupun ada di antara kita telah jelas tentang perkara di atas (kalau kita masih tak jelas lagi, amik masa fikirkan betul2 sampai jelas di dalam minda kita), hakikatnya bukan semua makhluk termasuk jin sendiri boleh dan mampu untuk keluar dan masuk matahari sesuka hati. Mengapa? Ya la... sekali imbas fikiran kita, kalau kita buat perbandingan, kita al-insaan ni pun bukannya boleh keluar dan masuk bumi sesuka hati. Tidakkah begitu? Atau... adakah kita al-insaan sebenarnya memang boleh bebas keluar dan masuk bumi sesuka hati cuma kita tidak tahu caranya? Ish... kalau pening, rehat la dulu... pastu baru sambung fikirkan semula hal ini.

Kemudian, cuba kita sama2 lihat Ayat 6 hingga 11 daripada Al Quran Surah 72: Al Jin di bawah [Nota Peringatan: Ayat2 Al Quran di dalam posting ini tidak sama sekali bertujuan untuk digunakan sebagai dalil. Akan tetapi diharapkan ianya dapat mencetuskan minat dan keinginan untuk kita membuat renungan dan mengkajinya]. Sambil tu, cuba ingatkan kembali apa yang kita telah baca di dalam Part 1 dan 2 sebelum ini.

[6]`Dan bahawa sesungguhnya adalah (amat salah perbuatan) beberapa orang dari manusia, menjaga dan melindungi dirinya dengan meminta pertolongan kepada ketua-ketua golongan jin, kerana dengan permintaan itu mereka menjadikan golongan jin bertambah sombong dan jahat.

[7]`Dan bahawa sesungguhnya (tidaklah benar) manusia menyangka sebagaimana yang kamu sangka, bahawa Allah tidak sekali-kali mengutuskan sebarang Rasul (atau tidak akan membangkitkan manusia pada hari kiamat).

[8]`Dan bahawa sesungguhnya kami telah berusaha mencari berita langit, lalu kami dapati langit itu penuh dengan pengawal-pengawal yang sangat kuat kawalannya, dan (dengan rejaman-rejaman) api yang menyala.

[9]`Padahal sesungguhnya kami dahulu biasa menduduki tempat-tempat (perhentian) di langit untuk mendengar (percakapan penduduknya); maka sekarang sesiapa yang cuba mendengar, akan mendapati api yang menyala yang menunggu merejamnya.

[10]`Dan bahawa sesungguhnya kami tidak mengetahui adakah (dengan adanya kawalan langit yang demikian) hendak menimpakan bala bencana kepada penduduk bumi, atau pun Tuhan mereka hendak melimpahkan kebaikan kepada mereka?

[11]`Dan bahawa sesungguhnya (memang maklum) ada di antara kita golongan yang baik keadaannya, dan ada di antara kita yang lain dari itu; kita masing-masing adalah menurut jalan dan cara yang berlainan.

Bagaimana? Adakah kita mulai nampak sedikit sebanyak apakah sebenarnya matahari itu?

Nah, sekarang baru la boleh cerita sedikit tentang planet nibiru a.k.a saqqar a.k.a. planet X. Untuk mula menyentuh tentang planet nibiru ni... saya rasa ada baiknya kalau kita google dulu sebanyak mungkin di internet tentang beberapa perkara seperti... planet nibiru ini sendiri, kisah annunaki, enlil dan kaum kerabatnya, kisah2 atlantis dan lemuria version geng2 jahat, etc. Maklumat2 asas ini penting supaya apabila kita mula melihat penerangan mengenai planet nibiru di dalam posting2 seterusnya nanti... mudah la kita membuat perbandingannya. Oh ya... jangan lupa juga google tentang suatu terma yang dinamakan... “hollow earth”.

Posting Part 3 ini pendek sahaja. Walaupun pendek... rasanya ia cukup untuk menimbulkan banyak sekali persoalan2 yang berat2. Semoga di dalam Part 4 nanti... apabila sedikit sebanyak misteri tentang planet nibiru, bumi yang kita duduki ni dan matahari mula dirungkaikan... kita akan mendapat perspektif yang agak meluas dan mendalam tentang alam yang kita mungkin sangka hanya wujud dalam cerita2 Star Wars, Star Trek, The Matrix dan lain-lain yang sepertinya.


Wassalam – Public Secret

Tiada ulasan:

Catat Ulasan